18 år.. nu

YEEEEEEES, äntligen :D 18 jävla år, känns skönt!!

Nuså var de avklarat, nu kan jag sova gott och väntar in tidig väckning med presenter :D

Med i sundsvallan också idag, haha (http://st.nu/familj/fodelsedagar/1.1456451)


Superglad Stina, från förra sommaren.Födelsedagsrepotage

Var med på en helsida idag i dagbladet! Haha, allting kändes fel och fejkat. Hälften av allt de där som står i artikeln har inte jag sagt. Samt pinsamt ful bild så jag tro jag dör, fel och visa innan man slänger in den i tidningen??!
Aja, var en kul grej bara.

Läs artikeln här eller gå in på dagbladets hemsida (
http://dagbladet.se/personligt/1.1454179)

Myndig målis. I morgon fyller målvakten i Ankarsvik BK:s damlag 18 år. ”Det känns skönt, äntligen!”  Foto: Eva-Lena Olsson
Myndig målis. I morgon fyller målvakten i Ankarsvik BK:s damlag 18 år. ”Det känns skönt, äntligen!” Foto: Eva-Lena Olsson
Fotograf:Eva-Lena Olsson

Stina, en ”innebandy-målis” som blir myndig

Stina Anderssons fritid genomsyras av sport, skola och vänner.
Så i morgon får Ankarsviks BK en myndig ”målis”.
– Jag ska fira min dag på Norrlands Hawaii, säger hon.

Alldeles nedanför Alnöbron, med utsikt över vattnet, bor Stina Andersson tillsammans med sin familj, mamma, pappa och lillasyster.

– Vi har byggt en egen brygga där, säger Stina som förstås har tagit sig både ett och annat dopp under sommaren som varit.

Stina studerar sista året på samhällsutbildningen med ekonomisk inriktning på Hedbergska skolan.

Ska hon hinna med läxorna och plugg inför prov, ja, då gäller det att vara lite disciplinerad.

 

Matcher på helgerna

Sedan fyra år tillbaka tränar Stina innebandy.

– Jag spelar mycket innebandy. Jag tränar tre dagar i veckan och så har vi matcher på helgerna, säger Stina och berättar att hon började spela med Alnö IBK.

– Jag höll på med gymnastik när jag var liten och fram till dess jag slutade i femman. Då började jag direkt med friidrott, säger Stina som började längta efter att börja med en lagsport.

– Vi var tre som började träna innebandy i en liten skol-idrottshall. Sedan blev vi fler och fler kompisar och så började våra pappor att träna oss. Vi slog ihop det till ett nystartat lag, säger Stina som för något år sedan gick över till Ankarsviks BK.

 

Ville utvecklas mer

– Det var jag och en till tjej från Alnö som gjorde det. Jag ville utvecklas lite mer och det gör man mer i ett bättre lag, säger Stina som redan nu känner att hon börjar utvecklas som målvakt.

– Man måste ju ha en snabb reaktion och smidighet, men det får man ju träna upp under träningarna, säger Stina och berättar att laget spelar både i andra och tredje divisionen.

Redan nu har division 2-laget vunnit seriens två första matcher och division tre, som bara har spelat en match än, kan stoltsera med en vinst.

– Så det har ju börjat bra, säger Stina, som den sjätte november åker ned till Stockholm på en kombinerad shopping- och konsertresa.

– Det är jag och en kompis som åker ned för att se Pink och det blir som en födelsedagsresa, säger Stina och fortsätter:

– Vi ska bo på ett jättefint vandrarhem i Gamla stan och vi blir där i sex dagar.

 

Läsa ekonomi

Under vistelsen kommer hon också att passa på att förena nytta med nöje.

– Det blir nog att jag ska ”mönstra” där också. Jag är inte klar över om jag ska göra lumpen. Men det skulle vara en bra merit, säger Stina som efter studenten, i alla fall så småningom, kommer att vidareutbilda sig inom ekonomi på högskolan.

– Jag vill först ut och resa lite, men jag har inte bestämt riktigt var än, säger Stina som verkligen ser fram emot sin födelsedag i morgon.

– Det känns skönt, äntligen! Man känner sig lite ensam när alla andra är 18 år och så få man gå hem efter förfesten.

Födelsedagen i morgon kommer hon att fira med att gå ut och äta tillsammans med sin familj.

– Och så blir det träning, så jag får med det bästa, säger hon och fortsätter:

– På lördag så blir det fest med vännerna.


Goda tider

Hittade en jätte gammal bild på the gang! de va typ detta gäng som började tillsammans. Hur roligt hade man inte ihop då, skit härliga tjejer, längesedan man träffade vissa också!

Kortet i sig kan ju skrivas ner i ord på vissa!
Jennie (längst ner till vänster) - As less på innebandyn, samt alla spelare.
Catharina (längst ner andra från v.) - Håller med jennie lite men är ganska glad ändå.
Matte (längst ner andra från h.) - Känner sig galen all the time
Bella (längst ner till höger) - Somnar av all dess jobbiga männskor som tror att de är något
Evelina (längst upp till höger) - Försöker väcka bella
Elin (längst upp tredje från h.) - Flörtar lite allmänt med kameramannen (min pappa:S)
Lina (längst upp fjärde från v.) - Alldrig sätt en kamera förut
Ronja (längst upp andra från v.) - Hum, måste jag vara med, pinsamt!
Malin (längst upp till vänster) - Tycker Matte är allmänt rolig
Jag (längst fram) - Sitter och kliar mig i röven?
Warberg IC

YES, Warberg tog yttligare 3 poäng när de mötte Storvreta på bortaplan med 6-4! Inte så mycket till jätte bra match att se men Emanuelsson var grym, tror han var med på alla mål förutom ett.

Juste, varit och sätt Katrines show, och den var i hög klass! Helt grymma sångare och dansare. Tänk om man kunde göra något av de bra, de vore något de.
Pluggdag + Linadag

Sitter här framför matematikboken och skönmusiken, Lina kom nu hörde jag också. Vi ska se på warberg - storvreta, blir spännande :)
Sedan blir de att åka till ida för att plugga småföretagande B, eftersom jag har prov i morgon, känner ändå att jag måste plugga lite!

Nu, ännumer Lina och ännumer innebandy "det kan aldrig bli för mycket innebandy" :D

Brunflomatch

Kommit hem för någon timme sedan från match i Brunflo, vann med 4-1:) Vilket är bra, eftersom de var nog den tuffaste matchen i gruppspelet. Alla var skitduktiga och kämpade på hela matchen lång!
I morgon är det spelledigt så blir chilla och vara med Katrine :) Har ju glömt böckerna till provet på måndag, så kan ju inte plugga mer än vad jag har gjort så det blir intressant att se hur de går. Men jag kan det ämnet hyffsat ändå känns de som.(Gammal bild från när jag spela med Alnö IBK, som spelade 3-4 idag mot njutånger, bra jobbat tjejer ni kämpar på bra!!)

Värdfamilj

I morgon ska det komma en som ska bo hos oss tills på tisdag, vi ska alltså vara värdfamilj. Hon kommer med "up with people" (personer från hela världen som samlas för en turné runt om i världen). Det ska bli riktigt roligt tycker jag, eftersom vi önskat en person vid 18 års åldern, tjej och från europa. För då kan jag hålla kontakten efter också, hoppas hon är lika dålig på engelska som jag, annars blire ju lite pinsamt.

Uppdatering kommer i morgon, spänt! Mamma och jag ska hämta henne i morgon kl 18.00.
Kom och kolla på deras konsert, lär vara skit bra! Lördag kl. 19.00


Hemsidan:
http://www.upwithpeople.org/


UF - börjar lika något

Nu känns det som vi kommit igång med vårat företag, bara några saker som fattas innan vi ska sätta igång med hemsidan. Kanske måste förklara vad jag pratar om.. Jo i 3an får man starta UF (ungt företag), min kusin Elin Andersson och jag ska starta upp en webbsida för unga i sundsvall, där man enkelt kommer hitta alla aktiviteter här i sundsvall. Ex: På krogarna, vad man kan göra under 18 år, sportaktiviteter samt vimmelbilder och mycket mer.

Enligt marknadsundersökningen var detta väldigt eftertraktat så vi kommer köra igång med det här. Vi var även på möte med våran rådgivare i måndags som gav oss mycket tips och idéer, eftersom han har startat upp en egen tidning så han kan mycket kändes det som.

Vad tycker ni? Saknas det här i sundsvall, genom en sida kan man hitta alla aktiviteter som händer i denna stad?


Spelresultat

Efter helgens matcher är vi i ankarsvik nog ganska nöjda med resultaten! Fortsättning på detta tjejer!


1a körlektionen

Idag klev jag upp och kom genast på vad jag skulle göra och vart jätte nervös. Skulle ta min första lektion, så var bara att ta bussen in, fick sitta och vänta ett tag på körläraren men de var jätte trevliga där så det gjorde ingenting. Lektionen gick bra, vi körde upp vid sidsjön sedan runt i södermalm. Så himla svårt med en ny bil som kopplingen tar direkt på samt bromsen.. vilket inte jag är van vid precis. Men han tyckte jag körde mycket bra, så de kommer nog gå bra detta. Hoppas på att få kortet inom kort iaf, eftersom jag tänkt att göra intensiv. Målet är innan julafton!

Snart Elin kan jag skjutsa dig ;)


RSS 2.0