Hemkomst & 19 år...

Idag har varit en helt normal dag hittills, har jobbat och tiden gick fort som vanligt när man är där. Fick dock sluta tidigare än vad jag brukar sluta på torsdagar. (har öppet till 6 istället för 3) så jag jobbade till halv 5, annars är det halv 7. Så det kändes himla skönt.
Nu sitter jag och ska snart packa väskan åter igen för att åter igen åka på träningen.
Direkt efter träningen ska jag åka och hämta Victor för han kommer hem över min födelsedag, dock kommer han väl säkert hem för att göra en massa andra saker också.

I morgon är den "stora" dagen, för då fyller jag nämligen 19 år!!!! STOOORT?!? Nej, ganska världelös ålder, bara ett år närmare pensionen... 

Här var för två år sedan när Ida och jag fyllde 17, mycket har hänt sedan dess.. Spelade bara Abba hela kvällen, här skulle elin och jag dansa till någon utav deras låtar. Mycket rolig kväll!Kvalitetstidena

Idag har det varit en lugn dag utan misstag eller några bråk med SJ. Vaknade vid tio och gjorde mig iordning sedan for jag till elin där vi åt och myste på lite. Så sällan man hinner vara med varandra nu, för det känns som jag bor i en väska. Antingen är träningsväskan eller så är det resväskan, men jag har börjat vant mig. Man uppskattar de små sakerna mycket mer. Som tex lite kvalitetstid hemma med familjen eller som nu, åka och vara med Elin en stund innan träningen.
Så idag har också hunnit med att myst med en sjuk mamma och varit snäll och passat upp henne.

I morgon bär det iväg till Skellefteå där vi ska ha dubbelmöte, åker först till Scandic i Skellefteå sedan på lördag morgon åker vi vidare upp till Boden där det säkert kommer bli en tuff match, sedan "hem" igen till Scandic i Skellefteå och sova sedan på söndag morgon har vi match mot Skellefteå Innebandy IF.Detta SJ....

Inte nog med det som hände igår med att jag missade tåg hit och dit och klev av när jag inte skulle.. allt gick ganska bra idag tills när vi kom utanför Södertälje, då ville tåget stanna och sabba min välplanerade resa hem så jag skulle hinna hem till träningen. Vi hann stå stilla en kvart innan de säger i högtalarna att det blivit signalfel längre fram och att vi var tvungna att vänta in innan vi kunde åka vidare, men alla anknytna tåg skulle vänta in oss på centralen. Så jag tänkte, men vad bra! för klockan började närma sig 5 i halv och mitt tåg som skulle ta mig vidare till Sundsvall skulle avgå halv. När vi äntligen kommer in till stationen 2 minuter över halv så säger tanten i högtalarna "tyvärr har tåget Gävle-Sundsvall avgått, vi hänvisar de resenärer som skulle åka med det tåget till SJs kundtjänst för ombokning" - MEN VA?!
Oj vad två minuter var tydligen jätte mycket i SJs värld nu då, för jag menar de brukar ju annars alltid vara så punktlig?!
Så det var bara att gå in till kundtjänst för ombokning, som tur var bjöd de på det plus en matbiljett på 100 kr. Kände att jag ville inte slänga mer pengar på detta SJ!
Summering: På två dagar har jag köpt 6 tågbiljetter, 1 gratis dock! Jätte roligt att lägga ner pengar på.


Så hädanefter blir det flyg, jag som tyckte det var skönt med att sitta i lugn och ro och filosofera på tåget, men denna tid är över nu. Inge mer tåg på ett bra tag iaf.


Så man kan säga: ÄNTLIGEN HEMMA!Jävla göteborg!

Idag var ju dagen då jag skulle åka härifrån som sagt tidigare. Dock gick det som det gick eftersom mitt efternamn är Andersson?!
Det började med att Victor frågade vilken tid jag skulle åka innan han gick till skolan, och jag svarade kvart i 3. Eftersom jag är ganska dålig på digitala klockor så jag tänkte 15.45... Satt mig vid datorn och klockan blev 14.10, vilket var ju lugnt enligt mina beräkningar men tydligen inte då, jag började undra lite och kom på att mitt tåg gick om en halvtimme, och det tar ganska lång tid att komma till Centralen. Jag slängde ner allt i min väska och stack till bussen, fattade ingenting om vart jag skulle kliva av eller någonting. Men fick hjälp av V som satt på lektionen, så hoppade av och visste inte vilket håll jag skulle åt. Så eftersom jag är en "klara-mig-själv-människa" (trodde jag iaf) så frågade jag en som stog stilla och han var jätte snäll och visade exakt, (kl var då 14.40, två min på mig) jag gick i rask takt bort mot centralen men när jag var och skulle hämta ut biljetterna så förstog jag att jag missade det, så jag var smart och boka ett sista minuten tåg till stockholm. Eftersom det inte går att boka göteborg-sundsvall direkt på sista minuten så tog jag det och sedan skulle jag boka i stockholm vidare mot Sundsvall. När jag äntligen fick sätta mig på tåget så tänkte jag att jag skulle kolla för säkerhetens skull avgångarna till Sundsvall, vilket inte gjorde mig mycket gladare. Eftersom det gick bara ett halv 7 och jag skulle komma fram vid 7. Jag ringde pappa som skratta lite åt mig och sa att det är ju lika bra att gå av tåget som ännu inte börjat rulla. Så jag gjorde det och när jag klivit av så stängde de precis dörrarna och pappa säger "eller åk till stockholm så hämtar jag dig därifrån" samtidigt som V skickar sms "ta flyget kl 10" ..... Kan människor vara iaf en halv minut snabbare? haha.
Jag orkade inte tänka mer på det eller blir grinig över detta utan jag tog mitt pick och pack och skulle gå och ta bussen hem till Victor. Då började jag förstå att jag vet inte alls hur jag kommer tillbaka, och inte nog med det.. Min mobil hängde sig så det gick inte ens att stänga av den.. Så jag kunde inte ringa, det ända jag kunde göra ett tag var att slå på röststyrning, och det kanske är det värsta som finns. Säger man "Victor Tjernberg" så säger den "du ringer Helen Morin".. Så jag la ner det där också och började gå åt något håll, då tillslut V ringde mig.
Så min dag har varit sådär.
Men jag inte blir man sur för det, det finns barn i afrika som inte ens ha ett hem...?!


Nu ska vi äta lite tortelini med skinka och ost med ädelsås som Victor ha varit snäll och gjort. Mums!Hemgång.

Vaknade utan någon brevid mig i morse, för V var inne i duschen för han skulle på skolan, tittade på telen och kl var väl 8 så jag somnade om direkt. Sov till halv 10 sedan gick jag och la mig i soffan med täcket på mig. Gud vad tråkigt det är och vara ensam plus att inte ha något att göra.
Gick till Willys och köpte mjöl så jag kunde göra något vi vart jätte sugna på igår, PANNKAKOR! Vart gott faktiskt men jag vågade inte (eller tror det var någon annan som inte vågade att jag skulle göra det) steka på dem, så det fick lilla söta Victor göra.
I morgon blir det hem till lilla vackra Sundsvall för mig, till mamma och pappa samt Anna. Lämna Victor i stora staden, lite tråkigt att fara här ifrån. Börjat gilla denna stad här nu tror jag, men Stockholm ligger fortfarande närmast hjärtat.
Igår när vi var och spelade Besserwisser, sitter och bränner våra hjärnor.

Scones

Idag har varit en lugn dag, vaknade upp och titta lite på teve. Sedan gick V och jag på en promenad runt i område som sedan ledde till Willys för vi kom på hur gott det skulle vara med scones med marmelad så vi gick och köpte allt och började baka. Vart faktiskt ganska lyckat!
Sedan spela vi lite buzz samtidigt som vi smarrade i oss scones med apelsinmarmelad och ost, mumma!
Tyvärr så vann han varje gång förutom när vi valde Vännerkategorin, den ägde jag på!
Efter det så vandrade vi ner till Cattis och spelade ett spel som hette beserwisser, var faktiskt roligt spel, lite svåra frågor för min del. Var några enstaka man kunde bara.
Hatar Mac, kan inte med dessa.. love to PC!!! Så gick ej att vrida.

uppdatering

Mycket har hänt sedan sist, men jag är ganska dålig på att skriva blogg. Jag skriver det mest bara för att få skriva ner lite tankar om det är mycket som rör sig i mitt huvud.
Sedan sist har studenten varit tror jag, fick ingen sommar för jag jobbade istället. Fick ett jobb några dagar innan studenten på Nordea, så det var jätte roligt att fortsätta med något jag vill syssla med i framtiden, eller inom samma ämne iaf. Roligaste är att det är sånt bra folk där, vilket jag inte trodde. Man har ju alltid förutfattade meningar om att bankkvinnor och män ska vara strikta, pråper och oerhört tråkig, men så var ju verkligen inte fallet. På de ställen jag jobbat hittills har jag bästa arbetskamrater på Nordea.
I sommar var det även två andra sommarvikarier som kom och jobbade i mitten av sommaren ungefär, toppenkillar! En utav dem råkade jag falla för, så han sitter här brevid mig nu i gbg.
Firade en månad tillsammans i torsdags, så jag for ner hit efter jobbet och överraska honom i går. Skulle göra allt för att få minen jag fick utav han när han öppnade dörren på bild.
Idag har jag varit ute och gått lite här i Göteborg sedan gick jag och köpte lite middag och fixade innan Victor kom hem från tentan. Vart faktiskt gott, jag kan faktiskt slå till ibland och göra mat utöver korv och spagetti. (IBLAND)
Du är underbar Victor! <3

RSS 2.0