BRUNHÅRIG

Nu känns det som de var längesedan det hände någonting huvudtaget här, så tänkte sätta igång igen. Hänt mycket under tiden känns det som, gått och blivit brunhårig, spelat några matcher och sånt. Men tänker inte sätta igång och berätta vad jag har gjort under två veckors tid, inte så kul att läsa.

Men brunhårig, jo precis. (två dagar sen, kanske lite roligare då). Har totalt lesnat på det blonda håret, som de blev utväxt på inom en vecka när man blonderat det, vilket slet som fan på håret. Så därför har jag gått över och blivit riktigt brunhårig. Vart nöjd och klippte de ganska mycket också, även fast de inte var så slitet men de kunde vara skönt kände jag. Lite blondinbella "brunettbella" stuk över färgen, vill ju inte va som henne precis men a, ni förstår nog hoppas jag.

Bild kommer inom kort.



Innebandyhelg

Igår var det en fartfylld dag, började med att väckarklockan ringde kl 07.00, blev upphämtad en timme efter av Linnea och Lina. Tog våra rumpor till höglunda och värmde upp inför timrå matchen, som slutade 10-1. Sedan käkade vi och det började sedan dra ihop sig inför klockarberget-matchen, den slutade 5-0. Efter den var det dags för ännu en till match kl 4 mot Sundsvalls IBF, vi kämpade på som grisar och vann med 1-0, riktig kämpar match.
Så det var himla roligt att vinna alla matcher i DM.
Efter sista matchen skyndade jag mig hem för att göra mig ordning för att gå till matilda som fyllde 18 år, var trevligt. Mycket trevliga folk, tidig hemgång runt 12 eftersom det är ny match idag, träningsmatch mot hudik/björkberg. Spenande "sa kossan"!

Innebandyhelg så det rusar om det, men vi gillart! ETT, TVÅ, TRE.. ANKARS!

Datum att se framemot

Måste lägga in allt som jag planerat och har att se framemot det lilla som är kvar av detta år..

22 Oktober - Fyller år
6 November - Stockholm
11 November - Pink
11-12 December - Innebandy VM (semi&final), kanske
24 December - Julafton
30 December - London
31 December - Nyår!!

Det viktigaste urdragen ur min kalender.


Irrieterad på lärare?

Kom precis hem från träning, ingen hårdkörning direkt men skönt med träning ändå man sover bättre på något sätt än om man bara legat framför tv:n en hel dag.
Idag har jag varit i skolan såklart sedan träffade jag Elin på stan och vi väntade ett tag på Kajsa och Tilla som skulle komma in och fika med oss. Vart barista i någon timme, sedan kom jag på att de var träning om en och en halv timme så var bara att sätta sig på den långa gröna saken med däck på och dra sig hemmåt. Slängde i mig mat och kände att ögonen bara höll ihop efter en hårt arbetande dag, så tog en powernap sedan var de bara och packa sakerna och sätta sig i bilen till träningen.

Förresten, kanske inte bara jag som störde mig på det men vart en smula irriterad i morse, då man hade packat idrottskläder och klivit upp kl 7 för att gå på bollspel, tror ni läraren kommer eller? Nej! Jag gick tillslut och frågade en idrottslärare, vilket han svarade att våran lärare, Sture var sjuk. Vilket man vart lite retig om eftersom man kunde sovit typ en och en halv timme mer. Men men, Nathalie och jag gick och pratade med några på å-vik och sedan satt oss med våra klasskompisar som också var retig efter beskedet. Men som sagt.. Världen gick ju inte under iaf!

Elin och Kajsa på barista (tror Kajsa har hål i sina thights, haha)

Hemma från cup

Då var man hemma från en mycket rolig och lärorik helg nere i lilla Falun, har ni inte varit delaktig här inne så mycket så kan jag ju berätta att jag varit på innebandycup.
Vi gjorde det mycket bra och fick tuffa matcher, hade inte hela laget heller mycket skador och sjuka. Men vi vann 3/4 matcher i gruppspelet så kom tvåa, var redan klar på lördagkväll innan vi hade sista gruppspelsmatchen på söndag morgon. Så det var bara att ta nya krafter inför semin mot KAIS/MORA, men det gick ju inte hela vägen så förlora med 4-2. Ingen final för våran del så vi tog vårat pick och pack från klassrummet vi bodde i och åkte hemmåt.

Matchresultat:
(Gruppspel)
Ankarsvik BK Dam - IBK Aston                4-0
Hofors IBK - Ankarsvik BK Dam               2-6
Ankarsvik BK Dam - KAIS/MORA 1           0-4
IBF Falun ungdom 2 - Ankarsvik BK Dam  1-3
(Semifinal)
KAIS/MORA 2 - Ankarsvik BK Dam           4-2
(Final)
KAIS/MORA 2 - IBF Falun Ungdom       4-1


Som ni såg vann KAIS/MORA 2 allt, de var duktiga men vi kunde tagit dem om vi hade fått lite mer tid, vart 3 snabba mål som sänkte oss lite men vi kom igen på slutet.

För att komma in på lite annat så sov man inte det skönaste heller, kom på efter ja blåst upp madrassen att den hade ett cm-hål så tejpade men på natten kände jag att de inte var så bra med tejpen för all luft hade åkte ut så låg med hela kroppen på marken. Inte så skönt vill jag lova, hårt. Men tejpade lite bättre (trodde jag) till andra natten, men vaknade igen mitt i natten av att jag låg med hela kroppen på marken och hela höften domnat bort eftersom jag legat på den, har ont i hela ryggen nu. Skönt med att sova i sin egen sköna säng nu iaf!




packning

Håller på packa ihop det sista nu inför cupen, bli en himla mycket packning eftersom en stor trunk är bara målvaktssakerna så då har jag en annan väska med allt annat, så blir en hel del. Ligger och kollar på disney chanel lite då och då, jag älskar faktiskt och kolla på tecknat det är mer fantasi och sånt.
Lina och Linnea kommer om typ 45 min då vi ska åka till birsta och möta upp carro med minibussen sedan bär de iväg till stan för att fixa lite. Bland annat köpa en tärmosmugg så jag håller på göra kaffe nu, eftersom kaffet på mackarna är jätte äckligt och blaskigt.

Då bär de av till vackra falun och in till lugnet (stor idrottsarena med 6 planer)



Cup i falun

Har varit dålig att uppdatera idag, men har ju en orsak. Slutade kvart i 5 och sedan gick jag hem för att plugga och sedan kom linnea och lina för att hämta upp mig till träning, och nu sitter jag här nyduschad och slöpackar lite inför i morgon.

Blåmärken blåmärken, efter varje träning kommer det fram ett nytt. Det känns dock inte när man får dem, eller efter de syns bara och är allmänt tuffa, haha nä men det ser hårt ut!
I morgon laddar vi om för en tuff helg i falun där vi har motstånd som IBK Aston, Hofors IBK, KAIS/MORA, IBF Falun Ungdom. Så det kommer inte bli slöa matcher precis, men de som är roligt också!

(måste även lägga ut en video på mig och linus som vi spelade in i dag, hyffsat ful video!! men de kommer när jag kommer hem)




Trafikolyckor

Såg denna film på en blogg och var svårt att hålla tårarna tillbaka, den var så himla hemsk men ändå en tankeställare åt alla bilförare. Det behöver inte hända på fyllan, det kan även hända om man inte har tillräckligt med uppmärksamhet på vägen utan man överskattar sin förmåga att köra eller har uppmärksamheten på något annat.

Se på videon och ta in det, det kommer beröra!


Donots - The right kind of wrong

En låt jag aldrig kommer bli less på, bra i alla lägen!


Sverige - Malta

Hade lovat mig själv att inte göra någonting annat än plugga idag, hade till och med skrivit in i kalendern "pluggdag!", men en match mot Malta säger jag inte nej till iaf. Så tog en paus och satt mig framför tvn med en jättegod glasstårta. Mamma och jag sitter och skriker och tycker de kan göra mål någon gång, men inte då. Vad är Zlatan bra till? Jo göra mål i sista minuten så man ska sitta och vara nervös hela matchen. Fel att göra det lite tidigare gubben?

Pappa - hade bollen varit inne i mål hade ju aldrig målvakten hunnit med
Mamma och jag - VA?!
Pappa flinar och tycker han var rolig.



Boktips?

Sitter här och smygdricker av jordgubbsteét, så himla gott men det är så varmt så man bränner bara tungan. Alltså när man bränner tungan känns det i flera timmar efter, jag känner mig iaf jätte torr på tungan och det sticks typ.
Har mjukisdressen på mig eftersom jag kom hem efter en svettig träning. Blåmärken som vanlig över hela armarna, ni skjuter så himla hårt tjejer, haha. Dock fick jag ont i knät efter typ halva träningen och gjorde jätte ont att stå på det, kändes som om jag hade ett gigantiskt blåmärke. Men jag gick inte av eftersom jag är ingen som går av träningen, jag känner mig så mesig på något sätt. Tråkigt för utespelarna också att skjuta på öppet mål, dock gör man ju alltid mål om man inte skjuter över då.

Hade tänkt att börja läsa någon bra bok, för det är alltid mysigt att hitta någon jätte bra och spännande bok tillsammans med en kopp te nu på höstkanten då det börjar bli mörkt på kvällarna och man kan sitta i vardagsrummet uppe med stjärnhimmeln tänd.
Har ni något bra boktips?

Jätte mysiga vardagsrummet med utsikt över alnösundet.
Till höger är min dörr till mitt rum (bara så ni vet liksom)


Stressig dag

Hela dagen känns som ett stort måln av stress. Vi började halv 9 med bollsport och vart ju toksvettig, men hade 20 minuter till nästa lektion så duschade snabbt och vi slängde på oss kläderna och kom bara en minut försent, vilket jag tycker var starkt eftersom vi hade bollsport på en skola lite längre bort också så fick gå en bit. Sedan Lektioner stup i kvarten kändes det som, men som tur var hade vi en timme innan fotograferingen eftersom läraren vi skulle ha under den tiden vi skulle fotograferas tyckte de va onödigt om vi kom sedan skulle gå igen efter en halvtimme, ja jag sa inte emot precis!
Fotograferingen gick dåligt som vanlig, är så himla dålig framför en kamera speciellt om hon som knäpper pratar hela tiden och säger "le, le ännu mer, och så ler vi lite till". Blir bara fejk och stora kinder för man inte kan hålla sig för skratt. Så beställer nog inte i år heller, vilket inte mormor eller farmor kommer bli så glad över men!

Åkte med elin hem och vi dansade och peppade bilarna brevid oss, några tyckte säkert vi var jätte töntig, men vi hade kul iaf! Åkte till kära Alnö och hämtade ut pink biljetterna, när vi kom ut öppnade vi "kuväret" man får av ticnet och var skit glada.
Nu sitter jag här och ha precis slängt i mig mat för att åka på träning i skönsberg, Lina kommer snart så jag måste packa.


Grattis på 30 års dagen!

Idag fyller den stora popstjärnan från Pennsylvania hon är en stor sångare och känd i många delar i världen. Endast 30 år, hennes riktiga namn är Alicia Beth Moore.. P!NK
Även fast det inte ser ut som så, är det faktiskt sant, den balla, coola låtskrivaren och sångaren fyller faktiskt hela 30 år. Som en lite gratulation till hennes 30 års dag åkte vi och hämta ut biljetterna till hennes konsert den 10de november i globen. Jag kommer vara helt exstas, har velat sätt henne jätte länge men det blev aldrig av förra gången hon var här.

(P!nk och hennes exman, som hon sjunger om i videon "so what")




Den 6 åker vi till storstaden för att se kvinnan! Fick dock inte tag på sektion A biljetter så de fick bli B, men shit the same. Inte de sämsta iaf!

Fotografering

I morgon är den årliga fotograferingen på skolan och våran klass knäpper runt 3 snåret. Man vet aldrig hur man ska se ut för jag är jätte dålig framför en kamera. Även kläderna och håret, man ska ju alltid göra sig något speciellt på fotograferingsdagen, som förra året gjorde jag lockar i mitt hår vilket jag aldrig ha, eftersom jag inte passa i det. Såg liksom ut som skolans tönt. Så det året tog jag bara upp fotot ur kuväret sedan stoppa ner det och skicka tillbaka. Man ska ju egentligen se ut som man göra en helt vanlig vardag. I så fall skulle jag se ut som skolans slöaste tjej eftersom jag alltid försover mig.
Malin är nog jätte glad på mig vid det här laget eftersom hon alltid får stå och vänta typ 1-5 minuter. Men alltid skönt att få den där extra halvtimmen och slå av väckarklockan och somna om, finns nog inge bättre!

Näe, så i morgon blir det orginellt. Det är ju också sista skolfotograferingen i mitt liv, så det känns lite konstigt. Känns som allt man gör är "den sista gången man gör detta". Men man kanske bara tänker så eftersom man längtar såtill studentveckan och alla studentfester börjar! Can´t wait!

Vårat klassfoto förra året..



Projektarbete

Måndagar måste bannlysas egentligen, eller så kan ju vi få bättre schema, det kanske är lättare. Går från hav 9 till klockan 4. Man vill heller inte gå hem och göra allting hemma, för dels gör man nästan aldrig det utan man sätter sig vid tv:n och kollar på något uruselt program och sen har vi ju bästa lektionen på sista timmen "projektarbete", där är det allt det praktiska om UF (ungt företagande). Ida och jag har länge fundera på vad vi ska ha för företag, tur att vi fick den här lektionen till brainstorming, eftersom jag tror alla behövde det. Men efter ett tag så kom vi in på en idé som jag kom på för jätte länge sedan, men vi har sagt att man inte kunde vara två eftersom det blir för mycket att göra på ett år. Men då frågade jag Elin Elin och Jossie om de var intresserad och de var dem så klart. Läraren tyckte det var en toppen idé också, så vi 5 tog händerna i mitten och satsade på att detta kommer vi göra bra!

Kan dock inte säga än vad det är eftersom någon annan kan ta idén. Men kommer ut med det senare!
Tills vidare ska jag åka på klubbkväll på Sport & Funktion nu en timme typ och leta lite innebandy saker (våran tränare som jobbar där). Sedan är det träning i skitlokalen här på vackra alnö.


Pokerkväll?!

Hade tänkt att bara vara hemma, men var inte alls sugen på det men kunde ju vara skönt för omväxling eftersom det känns som om jag aldrig numera är hemma bara en hel kväll. Men då frågade Lina om jag ville följa med till Carro i laget, ojo visst eftersom jag var opepp att bara sitta hemma så följde jag med. Vi åt tackos spelade poker och såg tv.
Spela poker är inte direkt något jag bruka sitta och göra på helgerna, var nog kanske 3-4 år sedan jag gjorde det sist så kom typ inte alls ihåg ens hur man gjorde, men kom in i det efter ett tag. Så nu satsar vi på storspel....
Dock spelade vi ganska oseriöst och typ ingen hade pokerface, men det var riktigt ändå. Vi la in en tia var (hihi, småspelarna) och körde på, jag åkte ut som 4a av 6. Stina vann iaf, tur att någon håller namnet i form!

Måste ju lägga in en bild på min hand som jag fick varje giv..


Innebandybilder

Linus satt med Elin och kajsa, de hade kul och smygknäppte lite bilder på mig, som ni ser har jag inte så jätte roligt. Dock vart det ju ett mål insläppt, jävla skitmål kom en boll efter marken och så tog jag den men tappade den sen typ om ja ramla och så fick någon upp den så den åkte i slowmotion över mig och jag låg ner på rygg och försökte få tag i den. Pappa frågade om jag lekte ryggsim eller något i målet (han är tränare för motståndarna, alnö. Så han var nöjd att de fick ett mål).



Sedan vart jag lite less på de där lurkarna på läktaren..



Ps. Mycket bra kämpat Alnö! Ni gjorde det bra faktiskt, saknar er <3

Ankarsvik - Alnö

Träningsmatchsderby!
15-1 (3-0, 5-0, 7-1)


Det var lite nervöst att möta mitt gamla lag, kändes konstigt på något sätt eftersom jag alltid spelat med dem och det var vi alla som började tillsammans med innebandyn. Så Alnö kommer ju alltid vara nära hjärtat! Men idag stod jag på andra sidan med mitt nya lag Ankarsvik, som förresten trivs jätte bra i. Efter matchen stod det 15-1 på tavlan till oss, och det var skönt att vinna matchen. Skönt med mycket mål, dock kanske inte det var den bästa matchen vi gjort men jag tycker alla gjorde det jätte bra! Fanny och jag stod halva matchen var, och när vi inte stod så fick vi sitta och fylla i målvaktstatistik för vårat lag.

Dock spelar Ankarsvik i div 2 och 3, vi hade blandade folk och alnö spelar i 3an

Bilden på matchen kommer senare utav Linkan!

Ett år gammal bild, om inte mer. Där stod jag för alnö (ankarsvik i vitt, alnö rött)


Alex stuga

Om 20 minuter kommer Alex och hämtar mig, då ska vi åka till ica och möta Nåvik och Ida även handla lite inför ikväll. Vi ska nämligen ut till Alex stuga och baka paj och se film, helt enkelt mysa bara!
Har dock aldrig varit i alex stuga, vilket kommer bli spenande (sa kossan). Oh, nej jag har börjat dragit Elins dåliga skämt, helt värdelös men tänker man lite är de ganska kul!

Förresten, skönt att mitt hår bara lägger sig idag, precis där jag vill, inte behövt fixa det alls. Så skönt när håret bara ge med sig, för det är ju även inte bara skönt utan även hälsosamt för håret!



Rondellstädning

Idag har vi som sagt varit i rondellerna i birsta och städatat bort ogärs med laget. Det var ett slitgöra vill jag lova, små gräset var värst, trodde vi aldrig skulle bli klar. Men på 18 pers och hyffsat väder vart vi klar på 3 timmar.
Som ni ser på bilden var det en djungel innan typ.


Se vad fint vi gjorde det! (dock tycker jag det var finare förut, såg mer livligt ut)

Premiären avklarad

Japp, jag är helt ärlig jag har faktiskt smakat på surströmming. Ärligt talat är doften värre än vad smaken är, dock var det lite för salt men helt okej, inget jag skulle sitta och äta till en middag men på en macka var det okej.

Dock syns inte surströmmningen men den ligger faktiskt längst ner, öste på med annat så att det inte skulle smaka så mycket. Men nu kan jag i alla fall säga att jag ätit surströmmning (t o m utan att bli sur, jag är på toppenhumör!)


Ska kila till tilla nu och vara en stund med henne Elin, Robin och Kajsa. Kanske lite Wii spel, man vet aldrig vad som händer!

Matlagning till barnen

Vi ska ha grannfest ikväll och sturströmmning står på schemat, men eftersom ingen av barnen här på gatan äter det så fick jag i uppgift att göra tacopaj. Den blev lyckad, som tur var! Jag tänkte faktiskt smaka lite surströmming eftersom jag aldrig gjort det, för annars kan man inte gå runt och säga "men gud vad äckligt" om någon bara nämner det. Så nu ska jag verkligen smaka, så jag kan ha min uppfattning också, inte närhet av någon för de kommande 5 veckorna, kommer ju kanske inte lukta gott skulle jag tro!
Vi brukar ha grannfest, förra gången hade vi långbord på gatan, våran gata är en återvändsgata så inga som far igenom. Men det var himla trevligt iaf, tog ut grillarna till assfalten. Kändes dock lite ovanligt att äta på assfalt.



Måste ju även visa hur fin jag var medans jag lagade maten..
Grannen sprang in genom dörren och trodde jag stod naken! haha

(lång puppa hon måste ha btw)

18 år.. snart?

Fick hem ett brev av sundsvalls tidning igår och var väldigt förvånad, för fattade inte precis varför de skulle skicka något till mig. Men så klart var det ett brev om att jag snart fyller 18 och ska skicka in någon liten artikel om mig, vilket alla får. Men det kännes ändå som om snart är det, snart är jag också 18, och inte de där fjuttiga 17 åren. Det känns sån stor skillnad när man säger det "hej jag är 17 år." eller "hej jag är 18" det känns ändå som en stor skillnad.
Så nu är det snart dags för stor kalas för mig och ida (hon fyller 3 dagar efter mig). Sedan två veckor efter så åker jag och Elin till sthlm i 6 dagar för shopping, leva livet och se PINK! Ida kommer även ner på tisdagen då det är pink, men Elin och jag drar ner på fredagen innan.


Prövning av studentmössor

Idag så provade vi studentmössor och beställde allt vad vi skulle ha. Kändes verkligen att det var på riktigt då, att det är verkligen vi som tar studenten nästa gång, vi ska inte bara se på och ge blommor till de som gråter av glädje. Utan nu är det våran tur att kuta ut på trappen, sjunga och alla ska se på oss. Näe, det känns verkligen underbart!

Beställde en hel del, eftersom man tar bara studenten en gång i livet, så det blev själva mössan, den som nästan alla tog, den som var finast så klart men även dyrast, men det var värt det, mycket finare än de andra. Sedan blev det en studenttröja, champangeglas, penna och en tuta. Tutan som fanns där hade alla killar roligt med och gick och blåste med, den låter inte lite heller!


Ida är redo! (de kommer ju inte vara blå, det var bara prövningsmösserna)
Hon ser lite ut som en blandning mellan en sexig polis och emil i lönneberga!


Satt och roade mig med att fixa Linus frilla medans vi väntade en timme tills våran tid var att prova mössorna.
(haha, ser ut som han ha världens prilla)

Fel planerat

Sitter här i sängen och har nyss bytt ut sänglakarna, vilket är så himla mysigt! men när jag satt mig ner och skulle skriva om dagen så kom jag på att den inte alls blev som planerat, inte ens något föll på sin plats.
Vi skulle prova studentmössor(!!!!) vilket tog en timme så skrev att jag skulle bli sen till Ean (elin, min kusin) eftersom jag och ida skulle gå och träna, men när vi precis skulle gå skulle ida söka igenom sin väska för att leta reda på gymkortet, men då fann hon nämligen ett tidningsurdrag ur veckorevyn där de va att man fick ta med sig en kompis och gå på bio gratis, och vi har snackat om att vi skulle göra det för jätte länge sedan, och sen helt glömt bort det.
Så vi beslöt oss för att gå till bion istället för att träna, vilket kanske inte var så bra med tanke på att vi lovade varandra att verkligen gå idag eftersom varje dag är det något förhinder. Vi såg iaf "prinsessan", en svensk komedi/drama. Bra och rolig film, men inget jag skulle lägga ut pengar på.

Om filmen
Huvudpersonen Maja drömmer om att bli skådespelare, hon vill stå i centrum och vill att alla ska se den hon verkligen är, det är bara lite svårt att se eftersom hon är kraftigt överviktig, klumpig och helt utan social kompetens. Man fick följa hennes väg under sista året på gymnasiet där hon försökte hitta självkänsla och försöker förverkliga hennes drömmar. Man fick verkligen en tankeställare hur det verkligen är.

(går tyvärr inte kopiera länken, men de är ju bara trycka på den så kommer ni till youtube)
/http://www.youtube.com/watch?v=1Cf5eCuUlFw

Fullt upp!

Det känns som jag hela tiden har någonting att göra, varje dag står det iaf något på varje dag. Dock ser planeringen i innebandyn tajt ut, ganska mycket med laget och sånt.
Ser framemot faluncupen nästa helg iaf, kommer bli roligt att komma igång och göra något med laget.
Imorgon ska ida och jag gå på gym iaf och gå på ett pass, inte riktig säker på vad det blir än, men brukar bli spinning så det är nog ingen skillnad från den här gången.
Efter tänkte jag svänga förbi på centrumbutiken och hämta pinkbiljetterna :D LÄNGTAR!!!
Sedan bär det av till Ean (elin, min kusin) för att kolla in hennes och Fridas nya lägenhet, även "hänga" där ett tag med dem

Sitter just nu och funderar på vad jag ska ha på mig i morgon, hinner aldrig välja kläderna på morgonen när jag börjar halv 9 utan får ta fram något på kvällen dock brukar det alltid bli så att jag väljer något annat.


Bilden har inget med inlägget att göra, men jag kom nyss på hur mycket jag saknar london, och den resan.
Måste göras i repris!

RSS 2.0