Bio - Män som hatar kvinnor

Män som hatar kvinnor
Säger bara det, bland de bästa filmer jag sätt. Den hade allt, spänning, romantik, action, drama, komedi ja nästa allt. Måste se den igen.

Filmen handlar om Mikael Blomqvist som blivit dömd för förtal när han har skrivit en story om wännerström, han ska in i fängelse om 6 månander. Men en kväll precis efter han fått beskedet så får han ett samtal utav tidigare en av landets främsta industriledare, Henrik Vangers advokat som ber honom ta sig ann ett spårlöst försvinnande på hans brorsdotter som skett för 40 år sedan, försvinnande på brorsdottern, Harriet las ner av polisen men inte av Henrik och nu ska han göra ett sista försök då han hyr in Mikael, känd jurnaist. Ett uppdrag som kommer förändra hans liv men ävens många andras. Den ensinniga hackern Lisbeth med ett mörkt förflutet och Mikaels vägar möts. Lisbeth som är omyndighetsförklarad kliver in i Mikaels liv med stora svarta läder bots, stora tatueringar, percingar och sitt fotografiska minne. Även åldersskillanden finner de varandra och hjälper varandra.
De gräver i familjen Wangers historia och möter en mörkare och blodigare hitoria än de någonsin kunnat ana.
På den lilla ön bor vissa av familjen Wanger som alla har sina hemligheter, ingen är skyldig, alla är skyldig. En film som man inte kan slita ögonen ifrån och som ger en slutet man aldrig trott (de som läst boken vet ju hur den slutar)

Men för att se filmen tycker jag man borde läsa boken först, även fast filmen följer slaviskt boken. Men läser man inte Milleniumböckerna (triologin) så missar man defentitift något kan jag lova.

Filmen är mycket sevärd, 4½ av 5.

Fredagkväll

Nu ska jag snart åka in till ida som slutar jobba, ska på barista och fika innan vi ska gå och äta på tandoori house (bra kombination) där det förresten är jätte gott, blir nog samma mat som förra gången för kan inte sluta tänka på de tuggorna "chicken med curry", och nej jag får inte äta laktos men har tabletter så de är skönt, är nästan på att köpa en choklad och slänga i mig bara för att jag inte har ätit choklad på flera månader, tårar på mig. Sedan ska vi på den efterlängtade "Män som hatar kvinnor". Längtar, eftersom den är slavisk mot boken vilket måste betyda att den är jätte bra!

Sundsvalls cafén
Alltså det finns många cafén i stan och många småcaffén som man inte tänker på och som säkert är asmysig.
Barista är nog de mysigaste speciellt på sommaren och sitta i stora korgen :D
Waynés café är helt okej, men det är så mycket folk och inte så mycket platser, men får man en plats är det faktiskt mysigt.
Coffee house är för litet och tråkigt tycker jag!
Som på sommarkvällarna kunde vi sitta på uteserveringar ända tills de stängde, fy vad jag saknar sommaren!

Upptatering efter filmen

Städning

Mamma tvingade mig att städa mitt rum.. undra varför!? Nä, men jag tyckte faktist det var läge för städning för de låg verkligen kläder överallt, påsar med kläder jag inte öppnat, damm och skräp överallt. Men nu skiner det vill jag lova!

FÖRE


EFTER



Duktig Stina :D


Spanskauppgifter

Andréz y Sanchez kom hem till josse mitt bland allt pluggandes och skulle käppa kort på Josses kök när de lagade mat med pappersingedienser, de skulle käppa kort när de lagade Paella till en spanskauppgift.



Jag och Josse håller på att skriva om Juanes (en latinamerikans sångare). Lite roligt när man tittar på bilder på honom, för vissa är han snygg på men på vissa ser han ut som tarzan/slusk.




Arch Enermy

Tjej som growla, hon var jävligt bra på det. Inget jag hört fört förut men det lät bra!


Fettistag

Ja idag var det fettisdag men är inte alls sugen på att gå och köpa någon, får inte heller det eftersom jag inte får äta lakos, så det är ju inte så kul i alla lägen. Saknar mest chokladen, för en viss tid på månaden måste man bara ha choklad så då blire tufft. Men de är ju bra om man tänker långsökt, onyttigt med choklad båe för hyn och magen så tack ändå att jag fick det. 
Men min mamma är typ bäst för hon har gjort semler som jag kan äta så blir nog någon semla ändå ikväll. 
Alltså de semlorna mamma bakat är assöta, skit småa:D

Semlor



Någon som funderar på att göra semlor idag så har ni ett recept här, tar inte lång tid alls, någonting att göra i denna kyla och långa tråkiga tisdag

Klocka Tid: 2 timmar

Muffins 14 st


Du behöver:
75 G
Margarin/smör
2½ dl mjölk
25 G jäst
½ tsk salt
½ dl socker eller vit sirap
1 tsk kardemumma, sött eller mald
7-8 dl vetemjöl
1 ägg

Fyllning:
200 g
Mandelmassa
1dl mjölk

Garnering:
2-3 dl vispgrädde
florsocker
 

Gör så här:

Bullar:


Smula ner jästen i en degbunke. Ta fram ägget så att det blir rumsvarmt.


Smält smöret och häll i mjölken och rör om och låt bli fingervarmt, 37°C. Häll först lite över jästen och rör tills den lösts upp. Häll därefter på resten och rör om.


Tillsätt salt, kardemumma, socker och ägg. Rör i mjöl och hjorthornssalt efter hand och arbeta degen smidig och blank med t.ex. elvispens degkrokar.


Ställ bunken på en dragfri plats med rumstemperatur, lägg över en bakduk och låt jäsa 30 minuter.


Ta upp degen på bakbordet och knåda ut alla luftbubblor. Dela degen i 14 delar och baka ut till runda släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och jäs väl, ca 30 minuter.


Pensla försiktigt bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem därefter mitt i ugnen i 225-250 grader i 8-10 minuter.

Låt bullarna kallna.


Välj en av fyllningarna.


 - Fyllning med köpt mandelmassa:

 Skär av locken. Ta så mycket mandelmassa du vill ha, gröp ur endel av inkråmet och blanda detta. Värm mjölken (ungefär några matskedar räcker). Häll på lite mjölk så att det går att röra till en smidig röra. Lägg röran i hålen i bullarna.


 - Fyllning med egen mandelmassa:

Värm mjölken. Skär av locken och gröp ur endel av inkråmet.

Kör sötmandel, mjölk, inkråm och socker i en mixer. Lägg röran i hålen i bullarna. Skulle man göra denna fyllning till alla 14 bullarna skulle det gå åt 125 g mandel, 1 dl mjölk och 1 dl socker.


Garnering:

Vispa grädden. Det går åt ungefär ½ dl grädde per semla. Lägg på grädden på bullarna och lägg på locken. Sikta över florsocker.


Sovasovasova

Då var man uppe vid den här tiden igen då, halv 2 tiden. Trött runt 11 men förstår inte varför ja inte går och lägger mig då iställe för att sätta gång någon serie man inte kan sluta titta på. Sedan är man för trött för sova!
Dumt av mig

Frilufsdagen
Vi valt ridning på valfri plats i morgon då (vilket jag tycker låter lite roligt) men ida och jag ska umgås iställe. Värsta som finns är ju hästar, skulle inte kunna sätta mig på en häst, stora och läskiga, fy! (Ta inte illa upp ni som tycker om dem). Så ida och jag ville inte sitta och frysa i 5 timmar, så det vart hemmaslö för oss. Fast ska först gå en långprommis.


Matchtajm

Vaknade 8 i morse men kunde inte kliva upp för jag var så trött, hade gått o lagt mig typ 2, så får ju skylla mig själv.
Kvart i 9 hade vi samling på skönsberg så var bara att kliva upp och packa.
Matchen gick väl bra, 2-2 synd bara att vi inte fick 3 poängarn. Stolpskott kan gå en på närvena!




En sak som är så himla rolig med att stå i mål är att reta de framför mål, de blir så jävla sur :D
Fyp stå och peta på dem eller något sånt, men man förlorar ju bara själv på det om de gör något tillbaka.
Dock ska man inte vara så oschysst som en målis för ett tag sedan, jag spelade ute den matchen och stod och täckte henne, sedan så drar hon ner brallorna på mig ända ner till fötterna, de är ju ganska fult.


Lifehouse - From where you are

härlig låt vill jag lova!


Lägret / Spöken

Känns som jag inte varit och skrivit på länge, tänkte lägga ner ett tag för har ingen ork med att utvärdera mitt liv till fullo men denna blogg får fortsätta.
Kom hem igår iaf från lägret med demokratinkursen, lite utjatat efter ett tag med alla föreläsningar men det funkade.
åt iaf hela tiden, varje timme var det fika, var det inte de så var de lunch eller middag. så när man har äte hemma  nu blir man hungrig efter en timme.
Fortfarande trött eftersom det inte vart så mycket sömn för mikaela och mig, först så var nåra inne i rummet sen fick vi aa.. ha fönstret öppet ett tag, sedan va de nåra i korridoren som sprang och gick på toan hela tiden. sedan var det frukost 7 så då var man liiite trött.

Nog om de o prat om spöken o sånt, alltså förra helgen så såg jag seriöst ett spöke, assceary! Jossie sov i ena sängen och jag i bäddsoffan oh sen vakna ja av att sängen gnekade sedan ser jag jossie gå upp ur sängen och försvinna mer och mer, sen när hon försvann helt såg jag hon ligga i sängen.. de var heeelt sjukt läskigt. Satt oss upp o tände alla lampor o såg på pirates of the carebiean :D
Men seriöst så måste det ju finnas något sånt med spöken, för alla har nog nån historia om något de hört eller sätt.
för jag tror de spökar i mitt hus, men jag är väl inte sådär jätte rädd för vara ensammen eller så, för de kan ju inte göra något.
Spöken/andar finns, så är det bara!

Alla hjärtans dag

Vad passar inte bättre på en "loveday" än en kärlekslåt..
dock lite tråkigt med den här dagen, men vi tjejer gör den bra,
bubbla basta o äta ute ikväll, men match i iggesund nu!

Baby come walk with me again

I can't hardly breathe without you behind my side.

I want to be were you are,

i'm stronger with you.

When you touch me for the first time i was blesst by an angel


Each time i look in your eyes i can se an angel.

Each time you wisper my name i now why..

why this is love.

but i guess this is just how this story ends.


Baby take your love back to me

I'm blesst becouse i was loved by you

You are everywhere to me

are you for real this time?

Cuz when i open my eyes it's not you i see.


Each time i look in your eyes i can se an angel.

Each time you wisper my name i now why..

why this is love.

but i guess this is just how this story ends.


Chris Brown riskerar 9 års fängelse

Sångaren Chris Brown greps i går natt för misshandel på flickvännen Rihanna.

Både Chris och Rihanna ställde in deras uppträdande igår kväll på Grammisgalan, tog bilen och for iväg.
Senade på kvällen kom ett nödsamtal in till polisen om att en kvinna skulle blivit misshandlad av Chris Brown. Vilket visade sig vara flickvännen Rihanna, som hade två bulor på båda sidor av huvudet, brutet näsben och rivmärken.
Chris lämnade in sig själv med hjälp av sin stjärnadvokat Mark Geragos, men släpptes mot en borgensumma på 50000 dollar.
Chris misstänks för kvinnomisshandel och riskerar 9 år i fängelset.



Mycket rykten kring dem nu förtiden. Speciellt om att Rihanna skulle vara gravid, vilket inte är så troligt eftersom de skriver så mycket i veckotidningar som inte är sant.
Men också att Rihanna skulle varit otrogen mot Chris med sångaren Kanye West, vilket man får tro vad man vill om.

Man vet ju att hälften av vad som står i veckotidningarna är inte sant utan bara för att locka läsare, men ändå köper man den?! Men jag tycker det är ändå ganska kul att läsa om vad kändisarna har för sig :)

Apropå veckotidningar så har jag funderat på en sak. Alla vet hur spännande och lockande en veckotidnings framsida ser ut? Intresseveckande notiser som man vill läsa, men sedan när man köper den så står det typ litelite om det typ någonstans att man inte ens hittar det?
t e.x "allt om Lindsay Lohans liv med sin nya flickvän" och när man äntligen läser om det så står det typ att hon hittat en tjej och de verkar lyckliga punkt?! nämen de var väldigt intressant du.


Melodifestivalen

Vart fast vid svt1 igår ändå, jag hatar att titta på melodifestivalen men vart tvungen att se va de var för något i år. Tycker det helt ha flippat ut, förut var de slager men nu är allt bara ett stort skämt. Hur bra var Caroline af Ugglas? Underhållande kanske med alla armarna som flaxade och trodde själv att hon skulle kunna börja flyga vilken sekund som hellst.
Den ända jag tycker skulle klarat sig bra utomlans var 1an, Nina Söderqvist. Det var lite fart iaf.
Men Sverige röstar på sånt som de tycker är bra, inge taktiskt eller och tänka på vad som skulle klarat sig bäst utomlans? Det är väl därför vi är med i Eurovision songcontest? eller har jag fått allt bakom flötet?

Förresten, Petra Mede? Hur, vad, vem, varför? Hon tror att hon är jätte rolig och alla ligger under bordet av skratt tyckte hon var inte ett dugg rolig. Förra året slog ju allt med Björn Gustavsson och Kristian Luuk, man tittade ju bara därför. I år stänger man nästan av ljudet när programledaren pratar.

Ut med Petra och in med nå komiker säger jag bara!


http://www.youtube.com/watch?v=yfXkDE7ZPsE
Kristian saknar Björn ju!

Vi saknar dem!


Retursering

Kollade på http://idawes.blogg.se/ allas lill-ida :D
Iaf, hittade något helt sjukt som hon hade hittat. Nog vet man ju att de returserar kändisarna på bilder o sånt, men aldrig tänkt på hur mycket. Smalar in dem, större bröst, bättre hudfärg, bätte hårfärg. Seriöst kan man inte vara nöjd om hur de ser ut, ja mena de ser ju bra ut innan också. Jag skulle ju t e.x inte köpa mer ögonskugger bara för om personen på reklamen hade dåligare hy. 
Men tänker man efter.. så klädreklamer skulle jag nog mer köpa en tröja t e.x om de var en smal tjej på reklamen eller någon med hängbröst och slappmage. Dock är ju typ alla modeller i Amerika pinnsmal, förutom hon som vann Top Model 11, tyckte jag var bra eftersom hon var ju hel naturlig, hon var ju inte tjock men hon var inte pinnsmal heller. Hon hade ju en rumpa och höfter. Vilket jag tycker är snyggt!


 Top Model 11's vinnare                      


Skiny Model

Alltså strävar man efter att bli så smal som hon ovan kan man inte vara helt frisk. Vissa barn svälter till döds för de FÅR ingen mat. Men vissa modeller vill bli så smal för att få en högre status, och på så vis får de fler jobb, så ju smalare de är ju fler jobb får dem. sjukt!

Skillnaden är att vissa väljer sin slutdestination själva.


Ta hand om din kropp, du har bara en!

Men kika in här o se vad de gör om kändisar.
http://www.iwanexstudio.com/  -> vidare till portfolio.


Brådings missbruk

Kollade på Du är vad du äter, där Sanna Bråding var offret. Stackars liten människa säger jag bara, hur mycket ha inte hon gått igenom? Jo alla missbruk man kan tänka sig förutom spelmissbruk.
Jag hade absolut ingen aning att hon hade varit så långt nere i skiten, man har väl läst om det nån gång men inte mer.
Tragiskt att hon fick anorexi när hon va 11 år, då är man ganska liten, går typ i 4an eller något.

Aja, nog om henne. ikväll blir det myskväll med Elin, känns som det var år sedan vi var ute. Men har inte orkat eftersom det är så mycket i skolan så på helgen vill man ha helg och "chilla" till fullo. Ta mjukkläderna, skippa sminket, se nån bra film och spela match, så ser väl de många helgerna ut.
Förutom förra helgen då vi jobbade på SM, vilket var det tråkigaste jag gjort, men träffa Gunde Svan fick man ju iaf. Jag kan ju absolut ingenting om skidor så när vi sätt Carlott Kalla o Gunde så hade jag sätt alla som jag visste åkte längskidor. Men ja mena hur roligt äre o titta på några som åker på nå smala, långa plasträmsor? inte ett dugg, ingen action ju!


Adolf Hitler

Okej, ska ge det här med blogg en ny chans, alla brukar ju typ ha något tema i sina bloggar, typ mode, mat, sport eller något annat tråkigt. Jag tycker det är as tråkigt när det handlar bara om en sak varje dag. Men här ska det bli andra bullar. Dock har jag aldrig tidigare bloggat, men ska ge det ett försök iaf får se hur långt det räcker. Men ju mer som chekka bloggen ju mer vill man ju skriva.

Iaf, läste för ett tag sen en artikel i aftonbladet att de hade döpt sin bebbe till Adolf Hitler, ja mena då måste man ju bara vilja ha uppmärksamhet?! Dock såg föräldrarna ut som att ha jobbat på nå förintelseläger eller något, iaf pappan.
Appropå Hitler så vill jag se nya filmen Valkyria, men ändå inte för folk ha sagt att den är asdålig, vilket kan vara en bra sak för då förväntar man inte sig så mycket av den heller.

i have made it trought my first blogginlägg, wey credits to me!

RSS 2.0